"Knjiga, moj najbolji drug"

Objavljeno 25.04.2017.Povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige, u vrtiću „Sunce“ je 22.04. održan kvizić „Knjiga, moj najbolji drug“ U kvizu su učestvovala djeca iz 12 vaspitnih jedinica, njih 24-oro. U veseloj atmosferi, putem zabavnih igara pokazali su zavidno znanje iz ove oblasti. Kviz je koncipiran kao niz igrovno – jezičkih aktivnosti gdje su djeca odgonetala razne zagonetke i pitalice, putem asocijacija otkrivala i prepoznavala bajke i priče, pričala o bontonu u biblioteci, kreativno osmišljavala priče uz pomoć slika i timski radila sve zadatke.

U kvizu je učestvovalo 6 ekipa:  „Ispeci pa reci“, „Čarobnjaci“, „Genijalci“, „Sveznalice“, „Radosnice“ i „Pričalice. Autor i voditelj kviza bibliotekarka mr Nada Šćepanović je za ovu priliku napisala priču i režirala predstavu „Nena u carstvu knjiga“ koju su izvela djeca iz vrtića „Ciciban“ i njihova vaspitačica Nevenka Perutić, dok je kostime kreirala Tanja Nikolić. Kako bi sve ekipe dobile zaslužene poene - vesele olovke koje su napravile njihove vaspitačice, pobrinula se vaspitačica Momirka Žugić.  Putem predstave djeca su pokazala kako je lijepo družiti se sa bajkom, enciklopedijom, poezijom.

Cilj kviza je da se kod djece razviju navike odlaska u biblioteku,  pravilnog korišćenja knjiga  i pozitivnog odnosa prema njima. Žiri u sastavu: pom.dir. Mrkić Branka, Damjanović Milkica i Ćosović Predrag je svim učesnicima ovog događaja poklonio prigodne poklone i diplome koje je Ustanova obezbijedila.