Otvorena senzorna soba u vaspitnoj jedinici "Bambi"

Objavljeno 19.10.2017.Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju „TIKA“, donirali su našoj ustanovi senzornu sobu i „Neurofidbek“, aparat namijenjen za djecu sa smetnjama u razvoju koja je zvanično otvorena dana 19. oktobra 2017. godine u 11h u vaspitnoj jedinici “Bambi”.

JPU „Dragan Kovačević“ u svim svojim vaspitnim jedinicama pruža izuzetne uslove za boravak  i obrazovanje djece predškolskog uzrasta, ali nam je želja bila da dodatne pogodnosti obezbijedimo djeci kojima je potreban poseban tretman.

Uz pomoć TIKA-e i turske ambasade to smo uspjeli i djeca od februara mjeseca koriste i senzornu sobu i „Neurofidbek“ aparat. Soba je sačinjena od različitih elemenata koji stimulišu sva čula kod djece i što je najvažnije, izuzetno je sigurna i korisna djeci sa oštećenjem sluha i vida, a najveći značaj ima u rehabilitaciji autistične djece.


Otvaranju su prisustvovali ambasador Republike Turske u Crnoj Gori g-din Serhat Galip sa svojim saradnicima, koordinator turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju “TIKA” u Crnoj Gori g-din Ahmet Altun,  Arijana Nikolić- Vučinić, generalna direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje i vaspitanje lica sa posebnim obrazovnim potrebama, gradonačelnik Opštine Nikšić g-din Veselin Grbović, direktori osnovnih i srednjih škola, kao i poslovni saradnici.

Istog dana u 8h direktorica JPU "Dragan Kovačević" potpisala  je Sporazum o saradnji sa JZU Dom zdravlja Nikšić, koji je održan u prostorijama Doma zdravlja.

Ono što je važno istaći je da će ova tehnička pomagala moći koristiti i pacijenti Razvojnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju.