U VJ "Pčelica" realizovan projekat "Ekologija u vrtiću"

Objavljeno 17.04.2018.U vaspitnoj jedinici “Pčelica“ u toku je realizacija mjesečnog projekta „Ekologija u vrtiću“. Dana 10.04.2018. godine održana je predstava „Maša i medo čuvaju prirodu“, koja se realizovala u saradnji sa dramskim udruženjem „Istok“. To je interaktivna predstava koja govori o zaštiti i očuvanju životne sredine. Motivisana predstavom djeca su naredna dva dana učestvovala u akciji uređenja dvorišta. U ovoj akciji učestvovali su i roditelji, a svoj doprinos su dali ukrašavanjem žardinjera i donošenjem cvijeća.

Dana 13.04.2018. godine u saradnji sa trenerima školice sporta „Fokus“ Milanom Jovićevićem i Igorom Memedovićem u dvorištu vrtića organizovana je aktivnost pod nazivom „Mi smo sportisti“. Djeca su radila vježbe oblikovanja i pokazala spretnost na poligonu, uživajući na svježem vazduhu uz pažljivo i stručno rukovođenje trenera.

Početkom mjeseca ispred vrtića postavljeni su improvizovani kontejneri u kojima djeca odlažu otpad tokom čitavog mjeseca. Na ovaj način uče o reciklažu, koja je neizbježna tema kada je u pitanju ekologija.