"Oslikajmo ljubav"

Objavljeno 11.05.2018.U skladu sa ciljevima i zadacima Strategije ranog predškolskog vaspitanja i obrazovanja zasnovani na univerzalnim vrijednostima kao što su jednake mogućnosti, fleksibilnost, efektivnost i održivost, NVO Kult Montenegro je osmislio projekat "Oslikajmo Ljubav" koji će realizovati sa djecom predškolskog uzrasta i onom čiji razvoj ometaju različiti invaliditeti.

JPU "Dragan Kovačević" i Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju dana 10.05.2018. godine dobili su donaciju u vidu materijala za rad, odnosno probora za crtanje. Poklone je donirala crnogorska firma JUB Crna Gora doo. 

Projekat se realizuje u šest gradova i to: Beranama, Budvi, Cetinju, Nikšiću, Pljevljima i Herceg Novom.

Obuhvata najprije Likovni konkurs, u kojem će učestvovati djeca starijih vaspitnih grupa iz VJ "Radost", kao i djeca iz Dnevnog centra.

Konkurs će trajati od 10. do 23. maja 2018. godine i na kraju će 60 najboljih radova biti nagrađeno, dok će se 12 prvoplasiranih naći na godišnjem kalendaru za 2019. godinu firme JUB Crna Gora.

Kroz ovakve aktivnosti djeca ispoljavaju stvaralačke mogućnosti, upoznaju razne tehnike crtanja, izražavaju kreativnost, originalnost, samostalnost, naravno sve uz podsticaj i podršku svojih vaspitača.

Proglašenje najboljih radova i nagrađivanje njihovih autora biće održano javno na manifestacijama koje će se održati u svih šest gradova.