Posjeta mališana iz vrtića Cetinju

Objavljeno 27.05.2018.Za oko 800 mališana iz nikšićkih vrtića bi trebalo da do 1. juna bude organizovana posjeta Cetinju, koja je organizovana povodom dana ustanove “Dragan Kovačević” i ispraćaja budućih prvaka. 

Predstavnike Javne predškolske ustanove “Dragan Kovačević“ iz Nikšića 25. maja 2018. godine je primio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan. 

Gradonačelnik Kašćelan kazao je da mu je zadovoljstvo što ima priliku da ugosti djecu koja su, kako je istakao, snaga naše države.

"Bila bi nam čast da na isti način ugostimo predstavnike i djecu i iz obrazovnih instituacija iz svih krajeva Crne Gore, jer je važno da učimo istoriju svoje zemlje i da znamo ko su nam preci“, naglasio je gradonačelnik.

Direktorica JPU “Dragan Kovačević” Radmila Backović kazala je da će mališani obići dvorac kralja Nikole, Biljardu, Cetinjski manastir, crkvu na Ćipuru, Etnografski muzej, Muzej novca i ostale znamenitosti na Cetinju.

"Stigli smo na Cetinje iz više razloga, a glavni je edukativnog karaktera - upoznavanje sa crnogorskom tradicijom. Na ovaj način dajemo priliku djeci predškolskog uzrasta da stvore temelj za dalje obrazovanje“, rekla je Backović.

Djeca iz vrtića “Dragan Kovačević“ poklonili su gradonačelniku Kašćelanu svoje umjetničko djelo - sliku Lovćena, a Prijestonica je uzvratila tako što je mališanima darovala knjige.