Vaspitna jedinica "Izvor" počela sa radom

Objavljeno 07.02.2019.Vaspitna jedinica "Izvor" je počela sa radom 4. februara 2019. godine. Nalazi se u Mjesnoj zajednici Vir. Površina vrtića je 170 m² i opremljen je po svim standardima i normativima. 

U njemu borave djeca uzrasta od 2 do 6 godina. Ova vaspitna jedinica raspolaže sa tri radne sobe, kuhinjom, odgovarajućim brojem sanitarnih čvorova i  centralnim hodnikom  u kojem su smještene garderobe za djecu.Posjeduje lijepo uređen i bezbjedan dvorišni prostor opremljen po svim standardima za djecu predškolskog uzrasta.

U ovoj školskoj godini upisano je 90-oro djece predškolskog uzrasta.

Ovaj objekat je adaptiran i prilagođen djeci predškolskog uzrasta u cilju unapređenja vaspitno – obrazovnog rada i bezbjednog boravka djece.

Unutrašnji prostor objekta odrađen je po standardima i normativima za ovu vrstu objekata (podovi, zidovi, instalacije, ugrađena oprema). Opremljen je namještajem za uzrast djece od od 2-6 godina (stolovi, stolice, ormari za didaktiku i radni materijal, otvorene police za igračke, knjige i dječije radove) sve urađeno po propisanim standardima za predškolske ustanove, neophodna audio vizuelna sredstva.

Kuhinja je opremljena radnim stolom, sudoperom, policama za smještaj posuđa, policima za odlaganje hrane, sitnim posuđem i kolicima za distribuciju hrane. Sve je opremljeno po standardu za bezbjednost hrane (ISO 22000 i HACCP sistem).

Objekat je priključen na vodovodnu i kanalizacionu mrežu i instalacije jake i slabe struje. Objekat je pokriven video nadzorom. Takođe, uveden je i protivpožarni alarmni sistem.

Svi električni vodovi su van domašaja djece i zaštićeni sigurnosnim poklopcima.