Postavljen kamen temeljac za vrtić "Mačak" u Župi

Objavljeno 29.10.2015.Ministar prosvjete g-din Predrag Bošković je sa svojim saradnicima dana 28.10.2015. godine posjetio ustanovu JPU "Dragan Kovačević" Nikšić.

Povod njegovog dolaska je i postavljanje kamena temeljca za otvaranje nove vaspitne jedinice "Mačak" u Župi. Ovom prilikom on je istakao da je zbog prebukiranosti vrtića u Crnoj Gori jedan od glavnih ciljeva Ministarstva prosvjete povećanje kapaciteta vrtića kako bi se smanjio broj djece u grupama i predškolsko vaspitanje i obrazovanje učinilo efikasnijim.

Na ceremoniji postavljanja kamena temeljca prisustvovao je i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović koji je izrazio zadovoljstvo zbog izgradnje novih objekata i podsjetio da su u prethodne dvije godine izgrađena dva nova vrtića.

Prisutnima se obratila i direktorica JPU „Dragan Kovačević“ Radmila Backović, koja je rekla da će se nova vaspitna jedinica graditi na površini od 200 metara kvadratnih i istakla da je zainteresovanost djece i roditelja već velika. Ona je dodala da je sredstva za izgradnju vrtića obezbijedilo Ministarstvo prosvjete, a predviđeni rok za izgradnju je 50 dana.