Kampanja "Čuvajmo vodu" povodom Svjetskog dana voda

Objavljeno 23.03.2016.JP “Vodovod i kanalizacija” je u saradnji sa JPU “Dragan Kovačević” i Kulturnim centrom “Punkt” dana 22. marta na Trgu slobode organizovalo umjetničko – edukativni program povodom Svjetskog dana voda pod sloganom “Čuvajmo vodu”, koji ima za cilj da ukaže na dragocjenost vode kao osnovnog i najvažnijeg prirodnog resursa i utiče na odgovorniji odnos građana prema vodi.

“Ukoliko dijete, a naša ciljna grupa jesu djeca, jer vjerujemo da se sa obrazovanjem, pa i ekološkim, treba krenuti od najmlađe populacije, zna da kada pere zube dok ih četka voda treba da bude zatvorena onda smo uspjeli u tome. Mislim da su oni najbolji poslanici ove priče”, poručila je Milijana Perović PR "Vodovoda".

Djeca iz starijih vaspitnih grupa vaspitne jedinice “Radost” dali su svoj doprinos ovoj kampanji, jer ih odmalena treba učiti o važnosti zaštite životne sredine, prije svega zaštiti vode kao osnovnog životnog resursa.

Ovom prilikom, na Trgu je izložena i skulptura u obliku velike česme koja je privukla pažnju prolaznika i posjetilaca ovog događaja. Njen autor, Marko Petrović Njegoš, rekao je da je najmijenjena prvenstveno djeci, kako bi njima približila značaj vode i prirode.

Za mališane iz vrtića organizovana je radionica na otvorenom, a najmlađi su slikali bojanke koje su pripremili "Vodovod" i "Punkt".