Danas je Dan planete Zemlje

Objavljeno 22.04.2016.Nikšićani su danas, u čast Dana planete Zemlje, na poklon dobili sadnice i sjeme za cvijeće. Akciju su na gradskom Trgu organizovali biciklistički klub „Perun“, Fondacija „Petrović Njegoš“, ekološki klub hortikulture „Bajice“ i JPU „Dragan Kovačević“.

„Ekologija i zaštita životne sredine trebalo bi da budu na vrhu liste prioriteta u vođenju javne politike. Željeli smo da podjelom besplatnih sadnica damo doprinos u oplemenjavanju dvorišta naših sugrađana“, kazala je Ana Petrović, u ime organizatora akcije.

Organizatori su rekli da je ideja za ovaj projekat potekla od poslovice "Ko misli godinu dana unaprijed sije pšenicu. Ko misli 10 godina unaprijed sadi voćnjak. Ko misli 100 godina unaprijed obrazuje djecu".

A danas su djeca pokazala da će oni brinuti i dati primjer kako da se odnosimo prema našoj planeti Zemlji.

Djeca iz JPU"Dragan Kovačević", naši mladi sugrađani i prolaznici pored prelijepih crteža posvećenih očuvanju planete Zemlje recitovali su pjesmu posvećenu Prazniku planete, ljepoti prirode koja nas okružuje.

Biciklisti su promovisali koršćenje bicikla kao ekološkog prevoznog sredstva koje ne zagađije vazduh, a obaveza svih nas je da posadimo danas po jedno drvo ili cvijet na svoje omiljeno mjesto (dvorište, parkovi...).