Poruke ljubavi iz vrtića

Objavljeno 26.05.2016.Mališani i zaposleni u JPU „Dragan Kovačević“ su  u Sportskom centru, povodom Dana Ustanove i decenije nezavisnosti Crne Gore, 25. maja 2016. godine organizovali manifestaciju pod nazivom „Iz vrtića kreće oro, svanula si majska zoro".

“Ima datuma ima mjesta koji posebno inspirišu i bude jedinstvenu emociju, a takav datum je i Dan nezavisnosti, i mjesto naš grad. Na dan naše Ustanove i u godini jubileja jedinstvena je prilika da pokažemo da radost i budućnost Nikšića kreću upravo iz vrtića koji predstavljaju osnovu obrazovnog sistema u Crnoj Gori i posebnu vrijednost društvenog isticanja našeg grada“, kazala je Radmila Backović, direktorica Ustanove na samom otvaranju manifestacije.

Ministar prosvjete, Predrag Bošković, pozdravio je prisutne i zahvalio se na pozivu da bude, kako je kazao, dio ove svečanosti i zajedničkog druženja koje su mališani priredili, ali i da podijeli zadovoljstvo što predškolsko obrazovanje dobija mjesto koje zaslužuje.

Ovo je prilika da se pokaže  odgovoran i kvalitetan rad zaposlenih u JPU  „Dragan Kovačević“ koji uz svu posvećenost rade sa mališanima i pripremaju ih za životne izazove“, zaključio je Grbović i čestitao Dan vrtića i deset godina nezavisnosti.

Doajen predškolskog vaspitanja, Sofija Klikovac, kazala je da joj je velika čast da može da prisustvuje i čestita veliki praznik.

Naši mališani su upriličili prigodan program za svu djecu i građane Nikšića i kroz igru i scenski izraz predstavili kulturu, običaje i tradiciju svih crnogorskih gradova.