Nagrada 18. septembar

Objavljeno 19.09.2016.


Javna predškolska ustanova „Dragan Kovačević“ dobitnik je ovogodišnje Nagrade oslobođenja Nikšića, odlučeno je većinim glasova žirija.

Nagradu je u ime Ustanove primila direktorica Radmila Backović, koja je zahvaljujući na najvećem priznanju grada, rekla da je to posebna čast i obaveza, ali i simbolika jer dolazi u godini velikih državnih jubileja.

''Budućnost našeg grada i zemlje potiče i pripada vrtićima, koji su osnova obrazovnog sistema Crne Gore i posebna vrijednost u društvenom bitisanju našeg grada'', rekla je Backović.

Ona je naglasila da je to priznanje svim zaposlenima u JPU ''Dragan Kovačević'', koji godinama ulažu svoju usredsređenost, inspiraciju i energiju u odgajanje i vaspitanje najmlađih generacija.

''Hvala gradu što je prepoznao naš rad, i što je osim svakodnevne pomoći, pokazao da su djeca prioritet u svim činjenjima i razmišljanjima. Mi ćemo na svoj način nastaviti da pokazujemo kako se voli svoj grad i svoja zemlja'', poručila je direktorica JPU ''Dragan Kovačević'' na kraju svog obraćanja.

''Ova ustanova je to uspjela zahvaljujući privrženosti poslu mnogih, bilo da je riječ o onima koji se brinu o ishrani, čistoći, upravljanju i bezbjednosti, a posebno onih koji su odlučili da prihvate delikatnu ulogu vaspitača, ne doživljavajući je samo kao profesionalni izazov već i svakodnevni test spremnosti na pružanje tako neophodne ljubavi prema najmlađima u odgoju van njihovog doma'', zaključio je žiri.