Otvorena vaspitna jedinica "Kuća mašte"

Objavljeno 15.11.2016.Javna-predškolska ustanova “Dragan Kovačević” je 10. oktobra 2016. godine u Mjesnoj zajednici Kličevo dobila još jedan vrtić, a svečanom otvaranju prisustvovao je ministar prosvjete Predrag Bošković.

Vrtić „Kuća mašte“ je druga vaspitna jedinica u najvećoj Mjesnoj zajednici u Nikšiću.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović pozdravio je Ministra i zahvalio se na uspješnoj saradnji sa Ministarstvom prosvjete.

„Mi smo se uključili u akciju Ministarstva “Svi u vrtiće“. Uređivali smo dosta ruinirane prostore, pa se nadam da će sva djeća koja žele pohađati vrtić“, rekao je Grbović i zahvalio se mještanima i svima koji su pomogli u izgradnji vrtića.

Direktorica JPU „Dragan Kovačević“, Radmila Backović, rekla je da danas otvaraju vrata 19 vaspitne jedinice.

„U ovom vrtiću već boravi izvjesan broj djece, a novina je grupa u kojoj mogu boraviti djeca od jedne do tri godine. Ovo je drugi vrtić u Kličevu što jasno govori da mi ovdje uspješno sprovodimo kampanju „Svi u vrtiće“, a zbog ovakvog rada smo dobili najveće priznanje -nagradu 18. septembar i ovim činom potvrđujemo da je stigla u prave ruke“, rekla je Backović i dodala da želi da poruči roditeljima da su im djeca u pravim rukama, kao i da mogu da im se jave za sve kako u vezi boravka, tako i ostalih stvari, a mališanima sretno odrastanje.

Površina vrtića je 123 metra kvadratna i opremljen je po svim standardima i normativima. Prostor je ustupila Opština, sredstva za adaptaciju je obezbijedilo Ministarstvo prosvjete, ustanova i donatori, a radove su obavljale nikšićke firme.